NATURASOFT Magyarország Kft. Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség  
 
Számlázó program Készletnyilvántartó program Raktárkezelő program Házipénztár program Könyvelő program
 

NATURASOFT Pénztárkönyv könyvelő program

NATURASOFT Pénztárkönyv program dobozkép


A NATURASOFT Pénztárkönyv könyvelő program segítségével egyszerűen végezheti el vállalkozása egyszeres könyvelését a hagyományos pénztárkönyv nyomtatvány kézi kitöltése nélkül.
 
Pár kiemelt funkció:
- ÁFA bevallás összeállítása és feladása ÁNYK program felé
- egy vállalkozáson belül korlátlan számú bank/pénztár kezelése
- minden tárgyév egy rendszerben történő kezelése, könnyű visszakereshetőség, kimagasló átláthatóság
- teljesen automatikus évnyitás-évzárás kezelése, előző tárgyévek könyvelése rugalmasan módosítható
- előre feltöltött (szabadon bővíthető) jogcím törzs a gazdasági események gyorsabb kontírozásához
- speciális esetek kezelése (pl. Fordított ÁFA, ÁFA halasztás, pénzforgalmi elszámolás, stb.)
- kimenő számlák fogadása bármilyen(!) számlázó programból (Excel táblázaton keresztül)
- felár nélküli több gépes (hálózatos) használat, felhasználók jogosultságának kezelése
- Excel- és PDF fájlba történő mentés
Egyszeri nettó vételárak:  
1 céges változat

16 900 Ft

 
Korlátlan céges változat

25 900 Ft

 
Pénztárkönyv + Naplófőkönyv csomag könyvelőknek

39 900 Ft

 

Funkciók | Árak | Frissítés | Rendszerkövetelmény | Képek | Referenciák | További programjaink


Funkciók

A NATURASOFT Pénztárkönyv könyvelő programmal kiválthatja a hagyományos pénztárkönyv nyomtatvány kézi vezetését, nem kell többet bajlódnia a havi összesítésekkel, az oldalak közötti átvezetések számolásával, egy későn előkerülő számla utólagos könyvelése sem okoz gondot, valamint az elrontott könyvelési tételeket is könnyen javíthatja.
(FIGYELEM! A pénztárkönyv program nem azonos a házipénztár programmal! A pénztárkönyv program egy könyvelő program, ami az egyéni vállalkozók, őstermelők egyszeres könyvelésére alkalmas, míg a házipénztár program "csak" a vállalkozás (e.v., Bt, Kft, stb.) házipénztárában lévő készpénzállomány nyilvántartására szolgál!)

Főbb funkciók:
- klasszikus pénztárkönyv formátum (A/B oldal)
- ÁFA bevallás összeállítása
- ÁFA bevallás feladása ÁNYK programnak
- kimenő/bejövő számla részletező nyilvántartása
- kimenő számlák fogadása számlázó programból
- számla kiegyenlítések kezelése
- kerekítési különbözet automatikus könyvelése
- automatikus évnyitás-évzárás
- tárgyévek egy rendszerben történő kezelése
- iktatószám a tételek egyedi beazonosításához
 
Kiegészítő funkciók:
- 45 napos ÁFA halasztás kezelése
- EVA alanytól történő beszerzések gyűjtése
- fordított ÁFA könyvelése
- pénzforgalmi elszámolás kezelése
- kitöltés a partner előző számlája alapján
- kontírozás felajánlása gazdasági eseményhez
- következő számla felvitel az előző alapján
- napon belüli könyvelési sorrend meghatározása
- oszlop áthelyezés jogcím alapján
Törzsadatok:
- ÁFA kulcsok szabadon bővíthetők
- csoportosítás (pl. részleg vagy munkaszám)
- jogcímek a kontírozáshoz (előre feltöltve)
- jogcímnél gyorskód vagy rovatszám kezelése
- korlátlan számú pénztár/bank kezelése
- partnernyilvántartás (vevő-szállító bontásban)
- partneradatok beemelése Excel fájlból
- fizetési módok kezelése
- irányítószám adatbázis
 
Listák, kimutatások:
- ÁFA analitika (összesített/részletes)
- eredménykimutatás
- éves összesítő lista
- jogcímek listája
- kontírsorok listája
- összesítő lista csoport (pl. részleg) szerint
- összesítő lista jogcím szerint
- partnerek listája
- pénzforgalmi lista (pénztár/bank analitika)
- pénztárkönyvi tételek listája
Általános:
- Excel- és PDF fájlba történő mentés
- felhasználók és jogosultságok kezelése
- hálózatos használat
Kezelés:
- ablakméretek, táblázatok mentése
- állítható színek és háttérkép
- funkciók gyorselérésének kijelzése
- navigálás ENTER billentyűvel is
- részletes szűrési lehetőségek
- táblázatban történő gyorskeresés
(a felsorolás nem teljes körű!)

A NATURASOFT Pénztárkönyv program tudása nem merül ki pusztán a pénztárkönyv vezetésében, másik fő célja ugyanis, hogy segítsen az ÁFA bevallás összeállításában. A hagyományos pénztárkönyv nyomtatvány kézi könyvelése esetén nem igen lehetne kitölteni az ÁFA bevallást, ha csak nem vezet valaki a könyvelés mellett sok-sok egyéb táblázatot is. A könyvelő program használata esetén erre nincs szükség! A NATURASOFT Pénztárkönyv programban a tételek (pl. számlák) kontírozásakor nem csak az dől el, hogy az adott tétel mely pénztárkönyv oszlopba kerüljön, hanem az is, hogy az ÁFA bevallás mely sorát érinti. Ennek köszönhetően az ÁFA bevallás fő sorait a program a könyveléssel egyidejűleg vezeti, melynek eredménye kinyomtatható vagy Excel táblázatba menthető, illetve közvetlen feladható a NAV ÁNYK programja felé.

A kész könyvelési anyag klasszikus pénztárkönyv formátumban (A4-es álló lap, A/B oldal) nyomtatható, de ha csak listázni szeretne, akkor lehetőség van Excel táblázatba is menteni vagy 1 oldalas A4-es fekvő formátumot nyomtatni. A tételek kontírozását előre feltöltött jogcímek alapján lehet elvégezni, mely természetesen szabadon módosítható, bővíthető. A jogcímek kiválaszthatók nevük- vagy egy előre megadott gyorskód alapján, ez utóbbi igény szerint rovatszámként is használható. A kontírozás opcionálisan 1 csoporthoz rendelhető (pl. részleg- vagy munkaszám). A csoportosítási elven belül korlátlan csoport különböztethető meg. A csoport szerint mindenhol lehet szűrni, illetve lehetőség van csoport szerinti összesítő lista megtekintésére is.

Más könyvelő programok nagyon bosszantó tulajdonsága, hogy a könyvelési tétel sorszáma állandóan változik, ha nem szigorúan időrendben könyvel. Mi ezt a problémát is kiküszöböltük! A NATURASOFT Pénztárkönyv programban minden egyes könyvelési tétel egyedi iktatószámot kap, amit nyugodtan ráírhat ceruzával a könyvelt bizonylatra, mert ez az iktatószám soha nem változik meg, sem tétel módosításkor, sem akkor, ha időben ez elé a tétel elé könyvel. A könyvelésben egyszerre több felhasználó is dolgozhat egyidejűleg, az egyes felhasználók jogosultságait külön tudja állítani!

Számos könyvelő programmal ellentétben a NATURASOFT Pénztárkönyv program extraként tartalmazza a kimenő- és bejövő számlák részletező nyilvántartását is, ami egyébként kötelező, ha valaki pénztárkönyvben végzi a könyvelését. Nagyon fontos tehát, hogy a könyvelő programban nem csak a ki nem fizetett számlákat, hanem minden számlát fel kell rögzíteni. Ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy duplán kellene dolgoznia, hiszen a készpénzes/bankkártyás számlák a rögzítést követően azonnal bekerülnek a pénztárkönyvbe is, így ez semmilyen többlet munkát nem jelent. A ki nem egyenlített számlák természetesen nem kerülnek be a pénztárkönyvbe, viszont felrögzítésük az ÁFA megállapítása miatt elengedhetetlen. A számlák kapcsán az olyan speciális eseteket is kezeli a program, mint a fordított ÁFA, a kimenő számlák 45 napos ÁFA halasztása, pénzforgalmi elszámolású számlák, EVA alanytól történő beszerzések külön gyűjtése. A kerekítés különbözet számlánkénti automatikus könyvelése opcionálisan bekapcsolható! 

Mivel a legtöbb könyvelő program csak néhány meghatározott márkájú számlázó programmal tud kapcsolatot létesíteni, ezért igazán különlegességnek számít, hogy a NATURASOFT Pénztárkönyv program bármilyen(!) számlázó programból tudja fogadni a kimenő számlák adatait, amely képes a számlák listáját Excel táblázatba kimenteni. Így könnyedén importálhatók be tömegesen az olyan egyszerű kimenő számlák, melyek számlánként maximum egy ÁFA kulcsot tartalmaznak és ahol minden kimenő számlát ugyanoda (Értékesítés árbevétele oszlop) kell könyvelni. Nem kell nyaggatnia tehát számlázó programjának fejlesztőjét, hogy oldja meg a feladást a NATURASOFT Pénztárkönyv program felé, elég ha csak kimenti a számlák listáját Excel táblázatba. Ehhez hasonló módon a komplett partnernyilvántartás beemelése is megoldható!

A NATURASOFT Pénztárkönyv program különlegesnek számító, egyedülálló, vagy a piacon elsőként bevezetett újításai sorát bővíti a tárgyévek egy rendszerben történő kezelése és a teljesen automatikus évnyitás-évzárás megoldása. Egyáltalán nem kell foglalkoznia az évváltásokkal! Nem kell különböző állományokban turkálni, hogy vissza nézze az előző tárgyévek könyvelését! Nem kell külön évnyitást vagy évzárást végeznie/könyvelnie! Nem kell az új év nyitásakor azzal foglalkozni, hogy áthozza a folyamatban lévő adatokat az előző tárgyévből! Nem kell bajlódnia azzal, hogy már megnyitotta az új évet, de még módosítana az előző évben és ezért módosítani kell az évnyitást is! Felejtse el ezeket! Egy mai modern Pénztárkönyv program már nem így működik! 
 

Árak

A NATURASOFT Pénztárkönyv programunk 1 céges (16 900 Ft+ÁFA) és korlátlan céges (25 900 Ft+ÁFA) változatban kapható, aszerint, hogy hány cég könyvelését szeretné elvégezni a programban.

Amennyiben a pénztárkönyv mellett szüksége van naplófőkönyvre is, úgy ajánljuk figyelmébe Könyvelő csomagunkat (39 900 Ft+ÁFA), mely 2 program (pénztárkönyv + naplófőkönyv) korlátlan céges változatát tartalmazza kedvezményes áron.

Mindhárom változat felár nélkül telepíthető korlátlan számú számítógépre és használható több gépes, hálózatosan összekötött rendszerben is.

A feltüntetett árak egyszeri vételárak!

A pénztárkönyv program korlátlan céges változatát elsősorban könyvelőirodák és cégcsoportok figyelmébe ajánljuk, mivel ebben a változatban a felhasználó bármilyen nevű céget rögzíthet darabszám korlátozás nélkül, azonban a visszaélések és a program jogszerű használatát igazolóan a jogos felhasználó (cég) neve a programból nyomtatott listák alján feltüntetésre kerül.
 

Frissítés

A feltüntetett egyszeri vételárak a vásárlás napjától számított 1 éven keresztül tartalmazzák a program díjmentes frissítését.

Az érvényes termékszámmal rendelkező ügyfeleink letölthetik a jogszabálykövetéseket, új fejlesztéseket tartalmazó programfrissítéseket és díjmentesen igénybe vehetik az e-mailben és telefonon egyaránt elérhető ügyfélszolgálati segítségnyújtást.

A pénztárkönyv szoftver a díjmentes frissítési időszak lejárta után is korlátozások nélkül használható, azonban a program aktuális jogszabályoknak megfelelő működése érdekében mindenképpen javasolt a frissítés megvásárlása.

A frissítés további 1 évre történő meghosszabbításának díja a mindenkori aktuális árlista szerint kerül megállapításra.
(Jelenleg: 1 céges változat esetén 6 000 Ft+ÁFA, korlátlan céges változat esetén 9 000 Ft+ÁFA, pénztárkönyv + naplófőkönyv csomag: 15 000 Ft+ÁFA)
 

Rendszerkövetelmény

A program által támogatott operációs rendszerek:

- Microsoft Windows XP
- Microsoft Windows Vista (32/64 bit)
- Microsoft Windows 7 (32/64 bit),
- Microsoft Windows 8, 8.1 (32/64 bit),
- Microsoft Windows 10 (32/64 bit),
- valamint az ezeknek megfelelő Microsoft Windows Server kiszolgálótermékek

A program futtatásához szükséges hardver:

A program hardverigénye megegyezik az operációs rendszer hardverigényével, vagyis, amennyiben az adott operációs rendszer futtatható a számítógépén, úgy a program is gond nélkül futni fog rajta. Szoftverünk régebbi (akár 5 éves gépek) esetén is megfelelő teljesítmény mellett használható!

A program futtatásához Internet kapcsolat nem szükséges!

Javasolt kiegészítők/beállítások a számítógéphez:
- egér
- lézer- vagy tintasugaras nyomtató
- legalább 1024x768-os képernyőfelbontás (32-bites színmélységben)
- normál (100%-os, 96 DPI) betűméret
- magyar nyelvű operációs rendszer (vagy magyar területi beállítások)
 

Képek a programból
 

NATURASOFT Pénztárkönyv képernyő - Főképernyő

Főképernyő

NATURASOFT Pénztárkönyv képernyő - Pénztárkönyv áttekintése

Pénztárkönyv áttekintése

NATURASOFT Pénztárkönyv képernyő - Pénztárkönyv "A" oldal

Pénztárkönyv "A" oldal

NATURASOFT Pénztárkönyv képernyő - Pénztárkönyv "B" oldal

Pénztárkönyv "B" oldal

NATURASOFT Pénztárkönyv képernyő - Könyvelés képernyő

Könyvelés képernyő

NATURASOFT Pénztárkönyv képernyő - ÁFA bevallás elkészítése

ÁFA bevallás elkészítése

NATURASOFT Pénztárkönyv képernyő - Jogcímek a kontírozáshoz

Jogcímek a kontírozáshoz

NATURASOFT Pénztárkönyv képernyő - Partnernyilvántartás

Partnernyilvántartás

NATURASOFT Pénztárkönyv képernyő - Kimenő számla rögzítése

Kimenő számla rögzítése

NATURASOFT Pénztárkönyv képernyő - Kimenő számlák áttekintése

Kimenő számlák áttekintése

NATURASOFT Pénztárkönyv képernyő - Pénzforgalmi lista

Pénzforgalmi lista

NATURASOFT Pénztárkönyv képernyő - Éves összesítő lista

Éves összesítő lista


Felhasználóink írták
 
Pozitív vélemény Földvár Pénz-Forrás Kft. - könyvelés

"Könyvelőbarát könyvelőprogram."

Pozitív vélemény Sztankovics Miklós - horgász egyesületi elnök

"A Balástyai Alkotmány Horgász Egyesület már 4 éve a legnagyobb megelégedéssel használja a Naturasoft számlázó és házipénztár programot. Nagyon jó, hogy beépített házipénztárt is tartalmaz, egyszerűsítve a kezelést. Ár érték arányban a legjobb a piacon! Így nem volt kérdés, hogy könyveléshez is innen vásároljunk."

Pozitív vélemény Simon László - egyéni vállalkozó, mérnöki tevékenység

"Egyszerűen kezelhető, könnyen átlátható pénztárkönyv program."

Pozitív vélemény S. T. & B. Bt. - számviteli szolgáltatás

"Azonosul a logikámmal a szoftver és tetszetős, letisztult. Pompás!"

Pozitív vélemény Molnár Tamás e.v. - társasházi könyvelés

"Gyors és áttekinthető a program. Nem mindegy a külalak sem. Korábban DOS-os programmal dolgoztam, ami nem szép."

További vélemények megtekintése

 
   
Program típusok Szoftverek Hasznos információk Kapcsolat
       
Számlázó programok NATURASOFT Forint számla Szoftver árlista NATURASOFT Magyarország Kft.
Készletnyilvántartó programok NATURASOFT Deviza számla Hírek 1113 Budapest, Bocskai út 77-79. (Kwenton irodaház)
Raktárkezelő programok NATURASOFT Számla Standard Vásárlási feltételek Nyitva tartás hétfőtől-péntekig: 8:30-17:00
Házipénztár programok NATURASOFT Számla Professional Adatvédelem  
Könyvelő programok NATURASOFT Raktár Start Szerzői jogok Vásárlás előtti információs vonal: 06-1-209-2152
  NATURASOFT Készlet és Számla Start Honlaptérkép Meglévő ügyfél vonal: 06-1-789-0217, 06-1-209-2153
  NATURASOFT Készlet és Számla Standard    
  NATURASOFT Készlet és Számla Professional   E-mail cím: info@naturasoft.hu
  NATURASOFT Házipénztár Start    
  NATURASOFT Házipénztár Standard   Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000 (OTP)
  NATURASOFT Pénztárkönyv   Adószám: 13730934-2-43
  NATURASOFT Naplófőkönyv   EU adószám: HU13730934
     
   
       
 
 

Copyright (C) 2006-2017 NATURASOFT Magyarország Kft. Minden jog fenntartva.